Binlerce PTT taşeron çalışanını ilgilendiren haber yetkili sendika Birlik Haber Sen’den geldi. Buna göre yapılan son dakika açıklaması ile PTT bünyesinde çalışan taşeron işçilerin hakları ve mağduriyetleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulunuldu. Birlik Haber Sen ile PTT arasında yapılan görüşmede ilgili konular detaylı olarak ele alınırken, işçilerin sosyal ve mali haklarına ilişkin olarak ise görüşülen konular ve alınan kararlar ve personel alımına ilişkin açıklamalara yer verildi. İlgili görüşmede ele alınan konulara ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Taşeron İşçi Açıklaması

Yapılan görüşmede Birlik Haber Sen tarafından PTT A.Ş. bünyesinde idari hizmet sözleşmeli olarak görev yapan gişe ve büro görevlisi, postacı, tekniker unvanlarında çalışan personel için ücret atışı talep edilmiş olupilgili talebe PTT, gerekli talebe yönelik çalışma başlatacakları şeklinde cevap vermiştir.

Bunun yanı sıra PTT bünyesinde çalışan 1500 taşeron işçinin daha önceki kanunlarda olduğu gibi yaş ve eğitim şart aranmaksızın PTT A.Ş. bünyesinde açılacak bir sınavla İdari ve İdari Hizmet Sözleşmeli olarak kadroya alınması da talep edilmiş olup bu talebe PTT, yönetim kurulu ile müzakere edilecektir şeklinde bir cevap vermiştir. Aynı zamanda tüm personele yemek verilmesi, kreş hizmeti sağlanması, özel eğitim ihtiyacı olan çocuğa sahip olan personele kolaylık sağlanması, servis hizmetinin sağlanması gibi birtakım talepler de PTT’ye iletilmiştir.

Personel Alımı Açıklaması

PTT ile görüşme gerçekleştiren yetkili sendika Birlik Haber Sen tarafından PTT bünyesinde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması, İç Denetçi ve Uzman Yardımcılığı Sınavı açılması, PTT AŞ'de norm kadro tespiti yapılması ve personel alınmasına ilişkin talepler de iletildi. PTT tarafından bu taleplere yönelik ise kapsamlı bir çalışma başlatılacağı, 5600 performans puanına bağlı kalınmadan sahada iş gücü incelemesi gerçekleştirilerek ardından personel alımı yapılacağına ilişkin cevap verildi.

PTT tarafından yetkili sendika Birlik Haber Sen tarafından yapılan ilgili talebe olumlu cevap verilmesi durumunda norm kadro güncellemesine bağlı olarak 2020 yılı içerisinde farklı kadrolarda personel alınmasına muhtemel olarak bakılıyor.

Editör: TE Bilisim