Posta telefon ve Telgraf A.Ş. kpss olmadan Türkiye genelinde personel alımların yapılması için ilanların açıklanması bekleniyor. PTT yeni ilanının ne zaman açıklanacağı hakkında sendikadan bir açıklama geldi. Çok önemli açıklamanın detayları şu şekilde;

2023 yılı hedefleri doğrultusunda ptt işyerleri sayısının hızla arttırılacağı ve personel kadrolarının 100 bin'e çıkartılacağı ifadede edilmişti. 2019 yılı Temmuz ayının tamamlanmasına günler kala halen ilanlar hakkında bir gelişme yaşanmadı. Birlik Haber Sen Başkanı Ömer Budak sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

Başkan Budak yaptığı açıklamada; PTT çalışanlarının maaş ve özlük hakları konusunda yaşanan sorunların çözümü yanı sıra PTT'de personel eksikliğini giderilmesi için personel alımlarına yönelik çalışmaların yaptıklarını aktardı. Kurum İdari Kurulu toplantısında personel alımları konusuna değindiklerini aktaran Budak, PTT'nin personel alımları için sözü aldıklarını aktardı.

İLANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 yılı PTT personel alımları için olumlu bir yaklaşım sergilendiği bir 2019 yılı son çeyreğinde personel alımları konusunda bir çalışmanın başlatılacağı sözünün verildiği belirtildi. Ekim ayından itibaren Aralık ayı sonuna kadar yeni ilanların açıklanması bekleniyor. Yapılacak çalışmada hangi kadrodan ne kadar personel açığının bulunduğu ve alım yapılacak olan kadroların belirlenmesi bekleniyor. Buna göre postacı, gişe ve büro personeli, uzman, avukat kadrolarında alımlar yapılaması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim