Yıl içerisinde en çok beklenilen gündem maddesi olan PTT personel alımına ilişkin yeni düzenlemenin Meclis’ e sunulmasının ardından alım işlemleri rafa kaldırılmış ve yeni düzenleme için harekete geçilmiştir. Posta ve Telgraf Teşkilatı her sene yaptığı personel alımına yönelik alım şartlarında KPSS şartına ilişkin düzenlemeyle ilgili Meclis kararını beklemekteydi. Meclis kararı olarak PTT personelleri için bazı pozisyonlarda KPSS şartı bulunmakta. Başvuru sürecinde aranan KPSS şartı her pozisyon için geçerli olmamaktadır. KPSS şartı gözetilmeyen pozisyonlar için PTT kendi sınav uygulamasını gerçekleştirecek.

Cumhuriyet Halk Partisinin İzmir Milletvekili ve aynı zamanda TBMM KİT Komisyonu üyesi olan Atilla Sertel, bir önerge sundu. Önerge içeriğinde PTT personel alımlarının ne zaman başlayacağı, KPSS şartının neden kaldırıldığı KPSS şartı olmadan adam kayırma olmasına ilişkin sorular yer almaktadır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı PTT Personel Alımına İlişkin Açıklama Yaptı

Atilla Sertel’ in önergesine ilişkin açıklama ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda geldi. Bakanlık, PTT personel alımına ilişkin İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Yönetmeliği, İşe Alınmada Genel Şartlar başlığı 9. Maddesi “J” bendinde KPSS’ den Yönetim Kurulu tarafından belirlenen asgari puanı almak ve Giriş Sınavı başlığı 16. Maddesi 1. bendindeki sınavlar, alım yapılacak pozisyon özelliklerine göre yapılacaktır. Yazılı sınav sonrası mülakat ya da uygulamalı sınav ile de psikometrik inceleme ile pozisyon unvanı ile sınavlardan asgari başarı puanı II. Cetvelde bulunduğuna dair açıklamada bulunmuştur.

PTT personel alımında KPSS şartı olduğu gibi kendi sınavında uygulayarak personel alımını gerçekleştirecek.