Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam etmekte olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinin bu sene yeni dönem memur alımı yapması bekleniyordu. Geçtiğimiz haftalarda PTT tarafından personel alımı yönetmeliğine ilişkin yeni bir duyuru yayımlandı ve bazı şeylerin değiştiği açıklandı.

Buna göre PTT tarafından yayımlanan yeni personel alımı yönetmeliğinde KPSS şartına ilişkin hiçbir bilgi verilmedi. Bunun üzerine adayların aklına tek bir soru geldi. KPSS şartı kalktı mı? PTT tarafından resmi olarak KPSS şartı kesin olarak kaldırılmıştır türünden bir açıklama yok ancak büyük ihtimal ile Danıştayın yeni alımları iptal etmemesi için PTT, KPSS şartını kaldıracak.

SINAVLAR PTT TARAFINDAN YAPILACAK?

Bilindiği üzere geçtiğimiz sene PTT 5 bin civarı memur alımı ilanı yayımladı. Ancak bu alımların 2 bin 500 kişilik bölümü için atama Danıştayın aldığı karar ile yapılamadı. Buna göre Danıştay PTT'nin hem KPSS baraj puan şartı koyup hemde mülakat yapmasına izninin olmadığını açıkladı.

PTT bundan sonraki memur ve personel alımlarında yeniden Danıştay'ın ilgili kararı iptal etmemesi için sınavını kendi yapması bekleniyor. Sınav sözlü olarak mı yapılacak yoksa hem sözlü hemde yazılı olarak mı yapılacak net olarak bilinmiyor. PTT'nin yeni dönem memur alımı ilanı bekleniyor.