Ülkemizin posta, telefon ve telgraf alanında faaliyetleri sürdüren kurumu PTT 2018/1 ilanlarında gişe ve büro görevlisi, postacı, mühendis, teknisyen, mimar ve avukat kadrolarında çok sayıda personel alımı yapmıştı. Adaylar PTT tarafından yapılan yazılı sınavda başarılı olmaları şartı arandı. Buna göre 2019 kpss olmadan personel alım ilanı açıklanacak mı?

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENİYOR!

Geçtğimiz günlerde PTT Nisan ayı KİK toplantı sonuçları açıklandı. Buna göre Haber Sen'den yapılan açıklamada PTT ilanın gecikme sebebi belirtildi. Danıştay Başkanlığında açılan davada Personel Alımı ve Görevde Yükselme Yönetmeliğinin yürütmenin durdurulması hakkında karar verildiği belirtildi. Buna göre yeni bir ilan için yeni bir mevzuat üzerinde çalışmanın devam ettiği ifade edildi.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İdari sözleşmeli personel alımında başvurularda adayların yaş şartında en az 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 35 yaşından gün almamış olmaları gerekli olacak. Diğer şartlarda ise kamu haklarından mahrum olmaması, TCK 53. maddede belirtilen suçlardan 6 ay ve üzeri ceza almamış olmaları gerekli olacak. Yüz kızartıcı bir suçtan hüküm almamış olmak, askerlik ile ilişiği olmaması, yurt içi veya yurt dışında görevini yapmaya engel bir rahatsızlığın olmaması gerekli olacak. Güvenlik soruşturmasından olumlu almak, yazılı ve sözlü sınav sonucunda başarılı olarak açıklanan adaylar arasında yer almak gerekli olacaktır.

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIMLARI YAPILACAK?

Avukat, Mühendis, Uzman yardımcısı, Mimar, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi, (Pazarlama, banakcılık sigortacılık alanlarında) postacı kadrolarında idari sözleşmeli personel alımları yapılması bekleniyor. Postacı alımlarında adaylardan bazı fiziki şartları taşımaları istenilmektedir.

Editör: TE Bilisim