Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT tarafından yapılan duyuruda Ulaştırma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliği doğrultusunda 65 yaş üstü, 20 yaş altı hariç herkese haftada 5 taneden fazla olmamak koşulu ile ücretsiz maske dağıtılacağını duyurdu.

Ülkemizde bilindiği üzere 11 Mart tarihinden bu yana corona salgını artarak devam etmekte olup her geçen gün binlerce kişinin corna virüsüne yakalandığı haberler gelmeye devam etmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat ile market, pazar, insanların kalabalık olduğu ortamlarda maske kullanımına yasak geldi. Bu yasak ile insanlar maske almaya başlarken satıcıların bir çoğunun maske fiyatlarını aşırı derecede artırdığı görüldü. Devlet konuya el attı ve PTT'nin ücretsiz maske dağıtacağını duyurdu. Buna göre maskeler ücretsiz kargo ile PTT tarafından tüm Türkiye'ye dağıtılacaktır.

KİMLER ALABİLİR?

T.C. kimlik numarasına sahip olan, 20 yaşından büyük, 65 yaşından küçük yani 21 ile 64 yaş aralığında olan herkes PTT tarafından verilecek olan ücretsiz maskelerden yararlanabilecektir. Sistemdeki formu adım adım doldurmanız yeterlidir.

PTT Ücretsiz Maske Nasıl Alınır? (Adım - Adım)

MASKE FİYATLARI ARTMIŞTI

Türkiye geneli maske kullanımının artmasından sonra fırsatçılar maske almaya başladı ve 0,24 TL maliyeti olan ürünlerin 5 TL, 10 TL gibi yüksek fiyatlara satıldığı görüldü. Öyleki bazı işletmelerin on kuruşa mal ettiği tek kullanımlık maskelerin 5 TL'ye satılması devleti harekete geçirdi ve Ulaştırma Bakanlığı, Sağlık Bakanlğı anlaşması ile tüm Türkiye'ye ücretsiz maske dağıtılacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim