Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) çalışma merkezlerinde oluşan açık pozisyonların doldurulması için farklı alanlar içeriisnde sözleşmeli personel alımı gerçekleştirileceği açıklamıştı. PTT insan kaynakalrı üzerinden yapılan duyuruyla birlikte 5 bin memur alımında yurt genelinde ikamet ettiği yerlerde başvuru yapan adaylara yönelik sınav 12 Ağustos 2018 tarihi itabiriyle yapımıştı. Üzerinden yaklaşık 3 hafta geçse de yüz binlerce aday şuanda PTT'nin sınav sonuçlarını açıklamasını beklemektedir. PTT'nin daha önceki yıllarda rekor bir katılım ile personel alımı yaptığı bilinmektedir. 

SINAV SONUÇLARI ADAYLAR TARAFINDAN MERAK İLE BEKLENİYOR 

PTT merkezli olan sınav Gazi Üniversite'sinin de desteğiyle yapılmıştı. Bu yüzden yapılan açıklamada da sonuçların açıklanmasının ardından adayların yapacakları itirazların Gazi Üniversitesi'nin belirlemiş olduğu adreslere yapmış olması gerektiğini açıklamıştı. PTT tarafından yapılan personel alımı sınavı için pek çok aday sınav içerisinde kaç net aldığını öğrense de halen resmi sonuçlar açıklanmamış olması adayların meraklarını giderek arttırıyor.

Bir çok boş pozisyonda personel alımı yapacak olan PTT toplamda 5 bin personelin alınacağı açıklanmıştı. Sınav sonucuna göre 70 puan üstü alan adayların başka pozisyonlara, 60 üstü alan adayların ise farklı pozisyonlara başvuru yapacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim