PTT yeni bir duyuru yayımladı. 10 Temmuz 2019 tarihi itibari ile resmi İnternet Sitesi olan www.ptt.com.tr adresi üzerinde yayımlanan ilana göre 163 farklı şehirde Acentelik verilecek. PTT yaptığı açıklamada, Gerçek ve tüzel kişilere teminat alınmak suretiyle PTT işyeri bulunmayan yerleşim yerlerinde PTT şubelerinde yürütülen hizmetleri vermek üzere otomasyon sistemine açık PTT Acentelikleri verilecektir. şeklinde belirtti.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

PTT yayımladığı bu ilanda başvuruda bulunacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Reşit ve mümeyyiz olmak, kamu haklarını kullanmaktak yoksun bırakılmamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak,  PTT merkez müdürlüğünce PTT A.Ş. Acentelikleri Usul ve Esasların 10'uncu maddesine göre uygunluğu kabul edilen bir işyerini temin etme imkânına sahip bulunmak, şartları aranacaktır.

Ayrıca AcenteLiğe istekli olan gerçek kişiler ve tüzel kişilerde başvuru yapabilecek.

Gerçek Kişilerden, Tğrkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası beyanı,  Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya PTT tarafından onaylanmış sureti, Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı, Adli sicil kaydı bulunmadığına dair yazılı beyanı ve Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı istenecek.

Tüzel kişiler için ise, Ticaret Sicil Gazetesinin aslı veya PTT tarafından onaylı sureti, Tüzel kişiliği temsil ve ilzama yetkili kişilere ait imza sirküleri aslı veya PTT tarafından onaylı sureti ve Tüzel kişiliği temsil ve ilzama yetkili kişiler için adli sicil kaydı bulunmadığına dair yazılı beyanı istenecek.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 10 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlayabilecek ve en geç 16 temmuz 2019 tarihibe kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.  İstekliler ilan tarihini takip eden 10 günlük sürenin son günü olan 26.07.2019 tarihi mesai saati bitimine kadar başvuru yapabilecektir. (Süreler takvim günü olarak hesaplanacaktır.) başvurular yukarıdaki beyanlar ile birlikte ilanda gösterilen PTT Merkez Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile başvurabileceklerdir. PTT tarafından yayımlanan duyurunun tamamına ulaşmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

DUYURUNUN DEVAMI: https://www.ptt.gov.tr/Sayfalar/Kurumsal/DuyuruDetay.aspx?DetayId=41

Editör: TE Bilisim