Posta, Telefon ve Telgraf Teşkilatı (PTT) her sene binlerce memur alımı yapmakta ve personellere oldukça iyi imkanlar sunduğu için en sık takip edilen kurumlar arasında yer almaktadır. Posta, kurye ve kargo dağıtımları için dağıtıcı alımı yapan PTT, dağıtıcı alımlarında uyguladığı şartlarda bazı değişiklikler yaptı. İşte yapılan değişiklikler ve aranan şartlar.

Hangi Şartlar Değişti

Posta, Telefon ve Telgraf Teşkilatı (PTT) dağıtıcı alımlarında aranan şartlar geçerliliğini korumaktadır. Ancak ek olarak A2 ehliyeti şartı da getirildi. Bilindiği gibi genel olarak posta ve kuryeler PTT'nin B sınıfı araçları ile dağıtılırken teslimatların daha hızlı olması için şehir içinde dağıtıcıların motosiklet kullanılmasına karar verildi. Motosiklet kullanması gereken adayların A2 ehliyetininde bulunması gerekmekte olup söz konusu şart 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren aranmaya başlandı.

Yine dağıtıcı olarak başvuru yapmak isteyen adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi en az 50 ve üzeri puan alması gerekmektedir. Aksi takdirde adaylar dağıtıcı pozisyonu için başvuru yapamaz. Erkek adayların bu pozisyona başvurması için en az 168 cm ve bayan adayların 160 cm olması gerekiyor. Alım ilanları yayımlandığı Posta, Telefon ve Telgraf Teşkilatı (PTT) kimlerin başvurabileceği ve adaylarda aranan niteliklerin ne olduğu hakkında da bilgi verilmektedir.
Editör: TE Bilisim