11 ve 12 Nisan 2020 cumartesi ve pazar 31 il genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Buna göre ekmek fırınları, PTT posta dağıtımı, elektronik ve doğalgaz işletmeleri ve arıza gidermeleri gibi bazı yerler sokağa çıkma yasağından istisna tutuldu.

PTT'DEN ÇALIŞMA SAATLERİ AÇIKLAMASI;

Posta Telefon ve Telgraf A.Ş. 11 Nisan ve 12 Nisan tarihli çalışma saatleri için açıklama yaptı. Hafta sonu açık olacak mı sorusu sorulmaya başladı. PTT açıklamasında virüsten korunmak için ülkeye büyük bir sorumluluk üstleniyoruz. PTT ailesi olarak sağlınız için bu hafta sonu da çalışıyoruz. Size düşen görevse evde kalmanız. Hepimiz tedbirli olup sosyal mesafemizi koruyarak zor zamanları atlatacağız. #Sen evde kal diye PTT çalışıyor açıklaması yapıldı.

PTT ONLİNE İŞLEMLER;

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşların şubede yapmak istedikleri işlemleri alternatif olarak; Mobil Bankacılık ile İnternet sitesi üzerinden online işlemlerden yapılabilecek. Banka işlemlerini PTT internet bankacılığı üzerinden yapabilirsiniz. Online işlemlerde PTTBank internet bankacılığı, posta çeki hesap bildirimi, interaktif kargo ve postalar, kayıtlı elektronik posta, KEP, Hızlı Geçiş Sistemi HGS, Telgraf, Posta Kodu sorgulama ile postanın nerede olduğunu öğrenme için gönderi takibi, e-PTT Avm, E-Filatelli TMTOY işlemleri yapılabilecek.

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada bu zorlu günde şubelerin açık olacağını ve riskli görülen personellerin idari izin kapsamında evlerinde olduğunu aktarmıştı. PTT kurtuluş savaşında salgınlarda ve her türlü şartlarda görevini sürdürmek gibi bir görevinin olduğunu çalışanlarına hatırlatılarak PT şubeleri neden kapanmıyor sorusuna böylece cevaplandırmıştı.

ÜCRETSİZ MASKE NE ZAMAN GELECEK?

 PTT'nin sabah açılış ve akşam kapanış saatleri olarak PTT Bölge Müdürlüklerine yetki verildi. Başmüdürlükleri yoğun olan şubeleri kapattı. Çalışma yoğunluk az olan şubelerde ise halen çalışmalar devam ediyor. Sabah kaçta çalışıyor akşam kaçta kapanıyor. Bu konuda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Diğer yandan merak edilen sorulardan bir tanesi de ücretsiz maskeler ne zaman gelecek? Bu konuda dağıtımlar da devam ediyor. Bir çok ilde maske dağıtımları başladı. Bir hafta içerisinde maske dağıtımları evlere ulaşması daha da artması bekleniyor. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

Editör: TE Bilisim