Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim İnsan Kaynakları ve Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile duyurulan ilan da gişe memuru, büro memuru ve dağıtıcı pozisyonları için toplam bin 750 kişilik personel alımı yapacağı kamuoyuna duyurulmuştu ve başvurular 18 Nisan 2017 tarihinden beri devam ediyor.

BÖLÜM ŞARTLARI

Adayların gişe memuru ve büro memuru pozisyonlarına başvuru yapmak için üniversite mezunu olması ve YÖK EK-2 bölümlerini bitirmiş olması gerekmektedir. Gişe memuru ve büro memuru kadroları için toplam bin 113 kişilik alım yapılmakıtadır.
YÖK EK-2 BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYINIZ

Yine Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi önlisans mezunu 637 kişilik dağıtıcı personeli alımı yapmaktadır. Ancak yine her önlisans bölümü kabul edilmemekte olup adayların YÖK EK-3 bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.
YÖK EK-3 BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYINIZ

BÖLÜM ŞARTI KALDIRILSIN

PTT'nin bin 750 kişilik alımı ve diğer alım ilanlarında da genel olarak mezun olunması gereken şartlar aranmaktadır. Binlerce aday önlisans ya da lisans mezunu olduğunu Kamu Personeli Seçme Sınavının yüksek olduğunu ancak sırf mezun olduğu bölümü uyuşmadığı için PTT'nin alım ilanına müracaat edemediğini belirtmektedir. PTT'den bölümlerin kaldırılmasına ilişkin hiçbir açıklaması bulunmuyor ancak adaylar şartın kaldırılmasını talep etmektedir.

ALIM İLANI VE MÜRACAATLAR İÇİN TIKLAYINIZ