PTT bilindiği üzere geçtiğimiz hafta 2 bin 500 kişilik sözleşmeli personel ataması için başvuruları kabul etti. Başvurular tamamlandı ve PTT insan kaynakları aracılığı ile yapılan duyuru da birkaç gün sonra tercih sonuçları açıklandı. Ancak başvuru yapan adayların bu işte bir terslik olduğunu gördü.

İşin Olsa ekibi olarak bizlerde adayların sesleri olmak için konu hakkında ekip olarak incelemelerimizi yaptık ve bir gariplik olduğunu gördük. Yıl içerisinde bu PTT'nin üçüncü alımı ve diğer alımlara göre sıralamalar da ilginçliklerin olduğu belirtilmektedir.

BÖLÜM DIŞI BAŞVURULAR!

Örneğin PTT'nin 2017/1 ve 2017/2 atamalarında 80 puanlı bir aday başvuru yaptığında 50. sıradaysa 2017/3 atamasında aynı aday 500. sıraya kadar kaydığı görülmektedir. (İstatistik tamamen örnektir gerçek değildir.) Halbuki adayın mülakata girmeye hak etmesi gerekirken mülakata giremediği görülmektedir. Bu mağduriyetin ise bölüm dışı başvurulardan kaynaklanmaktadır.

  • BÖLÜM DIŞI BAŞVURANLAR FORUMLARDA TOPLANMIŞ

İşin Olsa ekibi olarak neredeyse pek çok sitenin PTT alımlarına ilişkin forum sayfasını inceledik ve PTT'nin alım yapmayacağı bölüm adaylarının anlaşmalar yaparak PTT ilanına müracaat ettiği görülmektedir.

Burada şöyle bir durum söz konusudur ''başvuru yapamayan adaylar ben neden başvuru yapamıyorum sesim duyulsun deyip başvuru yapmakta'' ve ilgili bölüm mezunları da bu adaylar başvuru yaptığından açıkta kalmaktadır. Ancak şu bir gerçektir ki binlerce aday sırf PTT'de dağıtıcı personel, gişe görevlisi ve büro görevlisi olabilmek için ilgili bölümleri bitirmektedir. PTT'de bu adayların mağdur olmaması için belirlenmiş olan bölümlerden mezun olunacak adayları yerleştirmektedir.

İŞİN OLSA EKİBİ OLARAK UMUT EDİYORUZ Kİ PTT SIRALAMALARDA GÜNCELLEME YAPAR VE GERÇEK BÖLÜM MEZUNLARI İÇİN MAĞDURİYET ORTADAN KALKAR.

Özel Haber / Ankara

Editör: TE Bilisim