Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) büyüme oranını hızlı bir şekilde geliştirdiği gibi personel sayılarını da artırmaya başladı. Buna göre PTT 2017 yılında üç farklı alım yaptı. İlk alımda bir sıkıntı yaşanmadı ve adayların yerleştirmeleri yapıldı. Ancak ikinci ile üçüncü alımlar iptal edildi.

PTT alımlarda mülakat uyguladığından dolayı Danıştay konuya el attı ve PTT'nin ikinci ile üçüncü atamalarını durdurdu. Bunun üzerine PTT'de 5 bin memur alımı hakkında resmi internet sitesinden duyuru yaptı. Peki mağduriyetler giderilecek mi yoksa yeni 5 bin memur alımı mı yapılacak.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

PTT'nin 5 bin memur alımının iptal edilmesi ile devreye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan girdi ve yaptığı açıklamasında yerleştirilmesi yapılan adaylara iptal edildiğinin söylenemeyeceğini bu durumun düzeltilmesi için çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Ancak halen 5 bin memur alımı konusunda yeni bir duyuru gelmedi. Adaylar PTT'nin 5 bin memur alımını tamamlayıp tamamlamayacağı ve yeni alımın yapılıp yapılmayacağı hakkında açıklamanın gelmesini talep etmektedir.

Editör: TE Bilisim