Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT'nin geçtiğimiz sene memur alımı ilanı iptal edilmişti. Bu sene ne zaman ilanlar yayımlanacak derken sonunda duyuru yapılmış ve 5 bin kişilik memur alımı ilanı yayımlanmıştı. Buna göre 5 bin memur alımına yoğun rağbet geldi ve 100 binin üzerinde kişi başvuru yaptı.

Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT tarafından yapılan açıklama da çok sayıda kişinin yanlış başvuru yaptığı ve bu adayların tespit edilmesi ile ücret iadelerinin yapılacağı duyurulmuştu. Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT tarafından yapılan son dakika duyuru ile 30 bin kişiye sınav ücreti iadesi yapılacağı belirtildi. Peki iadeler nasıl yapılacak, iade başvurusu nasıl yapılır?

İADELER NASIL YAPILACAK?

Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT 30 bin kişinin sınav ücretini iade edecek. Peki iadeler nasıl yapılacak? Buna göre yanlış T.C. kimlik numarası ile başvuru yapan adayların en yakın PTT şubeleri ya da merkezlerinde giderek sınav ücreti yatırdığına dair belge, dilekçe ve T.C. kimlik numaralarını gösterir kimlikleri ile başvuru yapması ilanda belirtilen şartları taşımadıkları halde başvuru yapan adayların ise yine en yakın PTT merkezleri ya da şubelerine giderek T.C. kimlik numaralarını gösterir kimlik belgeleri ile başvurusunu yaparak ücret iadelerini 1 Haziran - 31 Temmuz 2018 tarihleri arasında alabilecektir.