Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. (PTT) 2018/1 KPSS olmadan personel alımlarının üzerinden uzun bir zaman geçti.  2019 yılında yeni bir personel alım ilanı açıklanmadı. Uzun zamandır beklenen 5 bin personel alımı için ilanlar ne zaman açıklanacak? Hangi kadrolarda istihdamlar yapılacak? Başvuru şartları ne olacak? Adaylar bu soruların cevaplarını merak ederken, PTT personelleri sendikası olan Birlik Haber-Sen Genel Merkezi tarafından PTT'ye bri ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette personel alımları konusuna değildi.

PTT PERSONEL ALIMI KONUSUNA DEĞİNİLDİ;

Birlik Haber Sendikası Genel Başkanı Ömer Budak ve beraberinde sendika yetkilileri PTT Genel Merkezinde gerçekleştirdikleri ziyarette Kenan Bozgeyik ile personel alımları başta olmak üzere PTT çalışanlarının sorularına da değinildiği aktarıldı. Sendikadan sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, İdari Hizmet Sözleşmeli personellerin performanslarının düzeltilmesini yazılı olarak talep edildiği de aktarıldı.

PTT 2019/1, 5 bin personel alımları için henüz ne zaman yapılacağı belli olmadı. Bilindiği gibi Genel Müdürü Ekşi, 2023 yılına kadar 58 bin personel alımı yapılacağını ifade etmişti. 2018 yılı değerlendirme toplantısında ise 2018 yılı alımlarında eksik olan kadrolar için yeni alımları yapılacağını ifade edilmişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruda ise yedek adaylar arasından personel alımları gerçekleştirileceği belirtildi. Yeni gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim