Posta Telefon ve Telgraf A.Ş. PTT'nin 2018/1 yılı ilanlarının yapılmasının ardından yeni bir alım daha beklenmekteydi. PTT 2019/1 bir alımlarında 5 bin personel alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları neler olacak? KPSS olmadan ptt personel alımı detayları son gelişmeler neler?

PTT A.Ş. iştiraklerinde çok sayıda alım yapılırken kendi bünyesinde gerçekleşecek olan istihdamlar için yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada önceki yıl yapılan alımlarda boş kalan kontenjanların doldurulmasının ve 2019 yılında bir ilana çıkılması muhtemeldir denildi. Adaylar, PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Genel Müdürü Kenan Bozgeyik'in yapacağı müjdeli haberi beklemekteler.

GİŞE GÖREVLİSİ, POSTACI TEKNİKER ALIMLARI;

Gişe Personeli Alımı Başvuru Şartları: PTT pazarlama, lojistik, Bankacılık, Sigortacılık alanlarında gişe görevlisi alımları yapacak. Gişe görevlisi alımlarında en az 18 yaşını tamamlamış olmaları, 35 yaşını tamamlamamış olmaları, kamu haklarından mahrum olmamak, eğitim şartlarında başvuru yapacak alanda en az lise mezunu olmak gerekli olacak.

Postacı ve dağıtıcı alımlarında adayların B sınıfı ehliyet ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gerekli olacak. Yaş şartında 18 ile 35 yaş aralığında olmak gerekli olacak. Erkek adaylar için 168 cm bayan adaylar için ise 160 cm'den uzun olmak, boy ile kilo arasındaki farkın 15'ten fazla yada az olmaması gerekli olacaktır.

PTT uzman yardımcısı alımlarında yabancı dil şartlarını taşımak ve YDS sınavından en az 70 ve üzeri puan almak gerekli olacak. Tekniker kadrosundaki alımlarda ise iki yıllık ön lisans mezunu olmak istenilecektir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim