Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamasında Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinin kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 2 bin 500 personel alımı yapacağını duyurmuş ve bu açıklamanın üzerine PTT 500 kişilik alım ilanı yayımlanmıştı.

PTT geçtiğimiz haftalarda başvurusu biten alımda gişe, büro görevlisi ve dağıtıcı pozisyonları için memur personel alımı gerçekleştirdi. Bakan Ahmet Arslan'ın açıklamasında PTT'nin 2 bin 500 personel alımı yapacağı belirtildi. Yani PTT'nin yıl sonuna kadar 2 bin kişilik daha alım yapması gerekiyor.

Adaylar Lisans ve Önlisans Şartından Şikayetçi

PTT geçtiğimiz 500 kişilik alım ilanında büro görevlisi ve gişe görevlisi için belirlenmiş olan lisans mezunu bölümlerinden ve dağıtıcı kadrosu için ise belirlenmiş olan önlisans bölümlerinden mezun olması gerekmekteydi. Özellikle ortaöğretim mezunları en az dağıtıcı kadrosuna müracaat edebilmek istiyor.

2 BİN MEMUR ALINACAK

PTT, Bakan Ahmet Arslan'ın açıklamasına göre 2 bin kişilik daha memur personel alımı yapılacak. Bu alımların da kesin olarak yapılması beklenmekte olup yine KPSS şartının aranacağı düşünülüyor.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

PTT ve Bakan Ahmet Arslan diğer alımların ne zaman olacağına dair açıklama yapmadı. Ancak PTT daha yeni 500 kişilik alım gerçekleştirdiği için birkaç ay boyunca yeni alımlar olmayabilir. Fakat yıl içerisinde aralıklarla yayımlanan ilanlar doğrultusunda toplam 2 bin kişilik daha memur personel alımı yapılması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim