Pota ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinin 2 bin 500 kişilik memur alımı yapması bekleniyordu. Alım ilanları ne zaman yapılacak diye sorular sorulurken İşin Olsa ekibi olarak haberleri sürekli olarak takip ettik ve konuyu gündeme getirmekten çekinmedik.

Geçtiğimiz gün İşin Olsa tarafından 2 bin 500 memur alımının ne zaman yapılacağına dair yeni bir haber yayımlamıştık ve haberimiz kamuoyuna geniş yankı uyandırarak pek çok site aracılığı ile paylaşıldı. Sonunda PTT'den memur ilanı bekleyen adaylar içinde müjdeli haber gelmiş oldu.

Bakan Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklama ile PTT'nin 2 bin 500 memur alımını 15 Ağustos 2017 tarihinde yapılacağı belirtildi. Peki aranacak şartlar nedir, detaylar nedir.

ARANACAK ŞARTLAR - KİMLER BAŞVURABİLİR

BÜRO VE GİŞE GÖREVLİSİ ŞARTLARI

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak - 18 ile 35 yaş arasındao olmak - Kamu haklarından yasaklı olmamak - ) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak. 1) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak. 2) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek. 3) KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

Mezun Olunması Gereken Bölümler

BÜRO - GİŞE GÖREVLİSİ MAAŞLARI VE MESAİ SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

DAĞITICI POZİSYONU ŞARTLARI - Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak - 18 ile 35 yaş arasındao olmak - Kamu haklarından yasaklı olmamak ​- ) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak. 1) İki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-3 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak. 2) Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. ( B ve A2 Sürücü Belgesine veya Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına son başvuru tarihi olan 23/04/2017 tarihi itibariyle sahip olmak.) 3) Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek, 4) KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak. 

Mezun Olunması Gereken Bölümler

DAĞITICI PERSONELİ MAAŞLARI VE MESAİ SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

PTT 2 BİN 500 MEMUR ALIMI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim