Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile İŞKUR Muğla İl Müdürlüğü arasında "Hayata Yolculuk Projesi" protokolü yapıldı. Program dahilinde madde bağımlığı olan öğrencilere, bu bağımlılıktan kurtarmak ve iş hayatına kazandırmak amacıyla günlük 46,23 TL cep harçlığı ile meslek sahibi olmak imkanı verilecek.

Proje ile devlet koruması altında bulunan, anne-babası olmayan/hasta-hapiste olan, ekonomik yönden dezavantajlı konumda bulunan ve madde bağımlılığı olan öğrencilerin meslek sahibi olması ve hayata kazandırılması hedefleniyor. Bu kapsamdan yararlanan katılımcılar için günlük 46,23 TL cep harçlığı verilecek. Böylece bir ayda bin 600 lira maaş alacak gençlerin ayrıca kazalara karşı iş kazası meslek hastalığı primleri ve genel sağlık sigortaları karşılanacak.

"Hayata Yolculuk Projesi"  hakkında bilgi veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, farklı meslek dalları altında mesleki eğitim kurslarına katılmak, kötü alışkanlıklardan kurtulmak ve iş hayatına atılmak isteyen gençleri İŞKUR Muğla İl Müdürlüğü’ne yönlendireceklerini belirtti.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya da son 15 yılda işgücü piyasasına nitelikli eleman yetiştirmek için büyük mesafe kat ettiklerini belirterek üniversiteleri en büyük kaynak olarak gördüklerini, bu projeden yararlanan gençlerin en kısa sürede hayata kazandırılıp işe başlamalarını, sigorta ve iş hayatıyla tanışmalarını beklediklerini ifade etti.