Türkiye hem sınır devletlerde bulunan tehlikeler hemde yurt içinde etkinliklerini devam ettirmek isteyen gruplara karşı büyük bir mücadele veriyor. Milli İstihbarat Teşkilatı ile İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı tüm birlikler ortak operasyonlar düzenlemeye devam ederken ülkede bedelli askerliğin çıkarılması ile profesyonel orduya geçiş süreci daha da hızlandıırlacak.

Peki bilmeyenler için profesyonel ordu nedir, profesyonel orduya geçiş sürecinde neler olacak, profesyonel orduya geçiş ile birlikte ne gibi şeylerin değişmesi bekleniyor. İşin Olsa ekibi olarak konu hakkında tüm detayları siz değerli okurlarımıza aktarıyoruz.

PROFESYONEL ORDU NEDİR?

Profesyonel ordu mesleğinin asker olması ve kişinin kazancını da buradan elde etmesi demektir. Yani bir er rütbeli personel asker ocağında sadece 12 ay kalmakta ve kısa dönemler 6 ay kalmaktadır. Bu sebepten ötürü bu personellerin çatışma sırasında zayiat verme durumları oldukça yükseliyor. Ancak profesyonel orduda subay, astsubay, uzman erbaş ve sözleşmeli er personelleri bulunmaktadır. Bu personeller sınıflarına göre aylarca profesyonel şekilde eğitim almakta ve yaptıkları sözleşmeler ile kolluk kuvvetlerinde çalışmaktadır. Bedelli askerliğin çıkarılması ile elde edilecek olan gelirin burada kullanılması ve asker alımı ilanlarının bir hayli artması bekleniyor.

ASKER ALIM İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim