Ülkemizde meydana gelen corona virüüs (COVİD-19) şimdiye kadar birkaç kişinin hayatını kaybetmesine sebebiyet verdiği gibi yüzlerce kişi de virüsten etkilendi. Virüslerin daha da fazla yayılmaması için Spor Bakanlığı tarafından önemli bir karar alındı ve müsabakaların ertelenmesi uygun bulundu.

Bakan Açıklama Yaptı

Spor müsabakaları ertelenecek mi, ertelenmeyecek mi soruları her geçen gün artmaya devam ederken Dr. Mehmet Kasapoğlu resmi sosyal medya hesabından "Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı’nda ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde; hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir." ifadeleri kullanarak bir duyuru yaptı.

Profesyonel ve Amatör

Yapılan resmi açıklama da profesyonel ya da amatör tabirleri kullanılmadı. Ancak tüm müsabakalar denildiğinden dolayı ülkemizde oynanmakta olan hentbol, voleybol, basketbol ve futbol müsabakalarının tamamının ertelendiği belirtilmiş oldu. Profesyonel ya da amatör fark etmeksizin ikinci emre kadar bu müsabakaların hiçbirisi yapılmayacaktır. Müsabakaların tekrar ne zaman başlayacağına yönelik bilgi verilmedi ancak önümüzdeki ay içerisinde de spor müsabakalarına başlanılmasına pek mümkün gözü ile spor yorumcuları bakmamaktadır.

Editör: TE Bilisim