Geçtiğimiz gün açıklanan 23’üncü dönem POMEM sonuçları sonrasında asil listede yer almadığını öğrenen adaylar umudunu kaybetmeden önce bir kere daha düşünmeli. Geçmiş yıllarda yedek listeleri ciddi şekilde geri geldi ki bu yedek listesinde yer alan adaylar için ciddi bir fırsat niteliği taşıyor.

Yedek listesindeki bir adayın asil listeye alınması için asil listedeki bir adayın intibak eğitimine zamanında kayıt yapmaması, eksik belge ibraz etmesi, sağlık problemi olması, kendi isteğiyle ayrılması gibi sebepler aranıyor. Geçmiş dönemlerde yedek listeleriyle ilgili bilinmesi gerekenler aşağıda yer alıyor.

22’nci Dönem POMEM yedek Alımı

İlk yedek alım duyurusu yapıldığında 22’nci dönemde yedek listesindeki 123 aday çağrılmıştı. Bundan sonra ikinci yedek duyurusu yapıldı ve bu seferde 104’ncü sıradan başlanarak 33 aday POMEM’e çağrıldı.

21’nci Dönem POMEM yedek Alımı

21’nci dönem POMEM’e ilk yedek alımında lisans mezunu 10 kadın, ön lisans mezunu 140 erkek, ön lisans mezunu 2 kadın yerine yedek aday alındı. İkinci yedek listesi yayınlandığında 141’nci sıradan başlanarak 36 aday ve 3 ön lisans mezunu kadın çağrıldı.

20’nci Dönem POMEM yedek alımı

20’nci dönem POMEM alımı sırasında kontenjan doldurulamadı ve 23 yedek kadın çağrıldı.

18’nci Dönem POMEM yedek alımı

18’nci dönem POMEM yedek alımında yedekler erkeklerde 616’ya kadar, kadınlarda ise 23’e kadar geldi.

Bu bilgiler ışığında yedek alımları için halen bir ihtimal olduğunu bilmek, duyuruları yakından takip etmek oldukça önemli.

Editör: TE Bilisim