Yasama yılının açılması ile birlikte Ekim ayında birçok kanunda düzenlemelerin görüşmeleri devam ediyor. Aynı zamanda 10 bin polis alımı için başvuruların sona ermesi devamının da gelecek olması polis alımları konusunda beklentileri yükseltiyor. Ancak polis alımlarında yaş şartının esnetilmesi de beklenen değişiklikler arasında. Peki polis alımlarına yaş şartı esnetilecek mi? Son durum ne? Sizin için detayları bir araya getirdik.

14 Ekim’de POMEM’lere ön başvurular sona erdi. Son yapılan alımlarda yaş şartı 30 olarak açıklandı ve birçok polis adayının beklentisi karşılanmadı. Ancak bu yılsonu da dahil olmak üzere yeni polis alımlarının yapılması bekleniyor. Bu konuda Meclis’ten de polis alımı için yaş şartının esnetilmesi bekleniyor.

AK PARTİ’NİN KANUN TEKLİFİ MECLİSTE

Polis alımı yaş şartının esnetilmesi için ilk çalışmalardan bir tanesini AK Parti gerçekleştirdi. AK Parti, POMEM yaş düzenlemesini içeren kanun teklifinde POMEM’lere girişi düzenleyen 3201 sayılı Kanunun ek 24. maddesinin ikinci fıkrasında değişiklik önerisinde bulundu. Buna göre kanunda belirtilen “taban puanı almış olanlar arasından sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla otuz yaşından gün almayan erkek ve kadın” ifadesinin yerine “taban puanı almış olan erkek ve kadın” ifadesinin kullanılması önerisinde bulunuldu.

YAŞ ŞARTI KAÇ OLACAK?

Kanun teklifi yasalaşırsa polis alımlarındaki istenen yaş şartı yönetmeliklerle belirlenecek ve bu düzenlemeyle her sınav için farklı yaş şartı uygulanabilecek. Bu konuda adayların önerileri 30 yerine 35 yaş şartının aranması. Nitekim birçok memur alımlarında 35 yaş şartı aranıyor. Aynı zamanda 30 yaşına kadar farklı alanlarda çalışmış ancak iş kaybına uğramış kişiler için de polis olmak bir alternatif olarak görülüyor. 35 yaşın da memur olmak için yeterli bir yaş olduğunu düşünen polis adayları da yaş şartının esnetilmesini bekliyor.

Editör: TE Bilisim