İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü her sene açık polis ihtiyaçlarına göre Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden personel alımlarını gerçekleştirmektedir. Buna göre ilgili ilanlara Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den baraj puanı 60 ile üzerinde olan adaylar müracaat edebilmekte olup bu seneki alım ilanlarına çok sayıda başvuru yapıldığı belirtilmekteydi. Resmi olarak sayılar Polis Akademisi Başkanlığınca duyurulmadığı için adaylar kaç kişinin başvuru yaptığını büyük bir merak ile adaylar beklerken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından resmi duyuru yapıldı.

200 Bine Yakın Başvuru Oldu!

Polis Akademisi Başkanlığının polis alımı mülakat sonuçlarının uzun bir süredir açıklanmadığını dile getiren adaylar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklama yapmasını istedi ve Bakan gerekli açıklamayı yaptı.

26. Dönem POMEM Sonuçları Açıklanma Tarihi

Hemen yukarıdaki haber linkini takip ederseniz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konu hakkında yaptığı açıklamayı görebilirsiniz. Yine bu haber ile birlikte Süleyman Soylu Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM ve Polis Özel Harekat PÖH alımı ilanlarına 200 bine yakın adayın müracaat ettiğini vurguladı.

Rekor Başvuru Geliyor

Polis Özel Harekat ile POMEM'e rekor başvuru ypılıyor. Öyle ki mülakat günleri Polis Akademilerinin kapısı önünde 200'e yakın öğrenci oluyor ve sabah ile öğlen olmak üzere akademiler de 2 farklı seansta adaylara sınavlar yapılıyor. Türkiye'nin onlarca bölgesinde yapılan bu sınavlara 200 bine yakın aday müracaat etmektedir.

Editör: TE Bilisim