Resmi Gazete'nin 3 Eylül 2018 tarihli sayısında yönetmelik değişiklikleri yayımlandı.

Yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliklerine göre Polis Meslek Yüksekokuları POMEM alımlarına yaş şartında ve Polis Meslek Eğitim merkezlerine girişte uygulanan yönetmelik hükümlerinde bazı değişlikler yapıldı. Buna göre PMYO yaş şartı değişikliği son hali ise şu şekilde düzenlendi.

PMYO YAŞ ŞARTI DEĞİŞİKLİĞİ

Daha önceki eski düzenlemede 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibari ile 26 yaşından gün almamak istenilmekte iken, yeni değişiklik sonrasında 1 Ocak tarihinden itibaren 26 yaşından gün almamış olmak istenilecek. Yayımlanan değişiklik ise şöyle; " Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan “31 Aralık” ibaresi “1 Ocak” şeklinde değiştirilmiştir."

POMEM'E BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER DEĞİŞTİ

3 Eylül tarihli resmi gazetede diğer değişiklik POMEM yönetmeliğinde oldu. Buna göre Polis Meslek Eğitim Merkezlerine girişte istenilen belgelerden diploma ile sınav ücret dekontu istenilmeyecek. Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c), (ç) ve (ğ) maddeleri yürürlükten kaldırıldı.

İŞİN OLSA