POMEM mülakat sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Kazanan adayların neyle karşılaşacağını bilip, nelere dikkat etmesi gerektiğini anlaması, gelecekte nasıl bir sürecin kendisini beklediğini kavraması oldukça önemli.

Kazananların Bilmesi Gerekenler

Kazanan adaylara sınav sonuçları ilanen tebliğ edilmiştir ve farklı bir yolla da kazanan adaylara kazandığına ilişkin bildirim yapılmayacaktır. Asıl olarak sınavı kazanan adayların POMEM’e geçici kaydı süresince eksik belge ibraz etmesi, intibak eğitimi için belirtilen günde mesai bitimine kadar başvuruda bulunmaması, kendi isteğiyle intibak eğitiminden ayrılması ve çeşitli sebeplerle POMEM öğrencisi olamayacaklar itibariyle açılan yeni kontenjanlar yedek adaylarla doldurulacaktır.

Başarılı olan adaylar en geç 18 Mart 2019 günü saat 17:00’a kadar POMEM Müdürlükleri’ne başvuru yapması gerekiyor. Okula kayıt sonrasında okuldan çıkış yapmak mümkün değil. Bu yüzden olabildiğince geç, ancak dikkatli bir planlama yapılması iyi olabilir.

Adaylar POMEM’de yapılacak intibak eğitimi için çeşitli eşyaları beraberinde getirmelidir. Kıyafet, kravat, kumaş pantolon, gömlek, vb. detaylar aşağıda yer alıyor.

Adaylar intibak eğitimi içerisinde hangi POMEM’e yerleştirildi ise bu ilin devlet hastanesinden ücretsiz bir sağlık kurulu raporu almalıdır. Rapor işlemleri intibak içinde yapılacak, yeni yönetmeliğe uygun düzenlenecektir.

POMEM’e kayıt sırasında ibraz edilmesi gereken belgeler:

  • Diploma,

  • Askerliğini yapan adayların terhis belgesi, askerlik durum belgesi,

  • Nüfus cüzdanı.

Bu belgelerle birlikte POMEM müdürlüğüne giderek en geç 18 Mart 2019 17:00’da kayıt yapılması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim