Resmi Gazetenin 24 Nisan 2020 tarihli sayısında Polis meslek eğitim merkezleri eğitim öğretim yönetmeliği, polis meslek eğitim merkezleri giriş yönetmeliği, Polis meslek yüksek okulları giriş yönetmeliği Polis Akademisi Başkanlığı Polis amirleri eğitim merkezi giriş eğitim ve öğretim yönetmeliği değişiklikleri açıklandı.

EĞİTİM BAŞARI PUANI DÜZENLEMESİ;

PAEM, POMEM ve PMYO alımlarında daha önce belirlenen eğitimlerini tamamlayan adayların başarı puanlarında yüzde 80 iken, yüzde 70 olarak, disiplin notunun yüzde 20 iken yüzde 30 olarak değiştirilmesine karar verildi.

ASKERDE BULUNANLAR İÇİN DÜZENLEME;

Askerde bulunan ve kayıt yaptıramayan polis adayların askerlik ile ilişiği olanların hakları saklı tutulacak. Asker alma kanuna göre silah altında bulunanların müracaatları bir sonraki eğitim dönemi planlamasında yapılacak. Müracaat aşamasında başvurusunu yapmayan eksik belge teslim eden adayların daha önce haklarını kaybetmelerine neden oluyordu.

Polis alımlarında yapılan düzenlemeler polis alımlarında hak kazanan ve müracaat aşamasında askerde olduğu için belge teslim edemeyen, müracaat edemeyen adaylar, müracaatlarını bir sonraki dönem yapabilecekler. Eğitim merkezlerinde disiplin notu arttırıldı. Başar puanı ise düşürüldü.

Editör: TE Bilisim