Polislikte Yaş Sınırı 32'ye Çıkacak Mı?

TGRT Haber'e katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya program içeriği dahilinde gerek memur alımları, gerekse de siyasetle alakalı pek çok soru soruldu. Sorulardan birisi de polis alımında yaş sınırının 32'ye çıkıp çıkmayacağı meselesi oldu. Verdiği cevapla dikkatleri çeken Süleyman Soylu verdiği yanıtla adeta son noktayı koydu diyebiliriz.

TGRT Haber'e gelen yaş sınırı sorusu şu şekildeydi: "Polis alımında oluşan yaş sınırı 32 yaşa çıkabilir mi, bu konuda birçok mağdur var ve bu kişilerin polis olma yönündeki engelleri ortadan kalkacak mı?"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TGRT Haber muhabir ve yorumcuları tarafından sorulan soruya şu şekilde yanıt verdi: "Polis alımına başvurmak isteyen kişiler bizlere 31 Aralık ibaresinin 1 Ocak şeklinde değişmesini istediklerini ilettiler. Ben onlara bunun değişeceği yönünde sözümü vermiştim ve sözümü tuttum. Hatta 1 Ocak ibaresi getirebilmek adına kanun değiştirmek zorunda kaldık. Gerçi ben yaş meselesinin kanunda olmasına da karşıyım. Benim ihtiyacım olduğunda 24 yaşında, ihtiyacım olduğunda 40 yaşında polis alabilmeliyim. Ancak şuan için böyle bir durum söz konusu değil. Polis alımlarına çok fazla kişi başvuruyor. Biz yaş sınırını 32 yaşa çıkardığımızda daha fazla kişi başvuracak ve eleme yapma noktasında sıkıntılar çıkacaktır." diyerek 32 yaş sınırının getirilmesine yönelik tartışmalara net yanıt verdi.

Editör: TE Bilisim