İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü EGM'nin şüphesiz ki en seçkin sınıflarından bir tanesi Polis Özel Harekat PÖH sınıfıdır. PÖH branşında görev yapan personeller genel olarak nüfusun büyük ve olayların yoğun olduğu yerlerde görev yapmaktadır.

Peki Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Özel Harekat PÖH nasıl olunur? PÖH olmak için neler yapmak gerekiyor? İşin Olsa ekibimize gelen yoğun rağbetlerden dolayı sizler için PÖH olmanın tüm detaylarını açıklayacağız ve kafanızdaki soruları yanıtlayacağız.

NASIL PÖH OLUNUR?

Polis Özel Harekat olabilmek için en az lise mezunu olmanız gerekiyor. Ancak bazen lise mezuniyeti de yetmiyor işinizi garantiye almak için AÖF dahil her hangi bir üniversitenin her hangi bir ön lisans ya da lisans bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir.

Ardından Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edilen POMEM ilanlarını İşin Olsa sitemizden takip etmeniz gerekmektedir. POMEM alımları polis memuru ya da PÖH sınıfı için yapılmakta olup PÖH sınıfı ilanı yayımlandığında başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Aranan şartlar genel olarak Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, sağlıklı olmak, fiziğinde kusuru olmamak, boy kilo uyumlu olmak, diksiyonu düzgün olmak, hızlı düşünebilir ve kavrayabilir olmak gibi şartlardır. Tabi bu şartlarda ilanlara göre değişiklik gösterebilmektedir.

Editör: TE Bilisim