Emniyet Genel Müdürlüğünün seçkin kadroları arasında yer almakta olan Polis Özel Harekat (PÖH) personelleri bilindiği üzere genelde terörle mücadele, uyuşturucu, kaçakçılık gibi tehlikeli görevlere sevk edilmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde uzun süredir yapılan görüşmelerde PÖH'lere yeni bir görevin daha verilmesi düşünülmekteydi.

Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğünde bulunan Polis Özel Harekat personelleri Mart 2018 tarihi itibari ile yeni bir göreve daha çıkacak. İlgili karar Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmekteydi ve sonunda karar kılındı. Peki bu görev nedir? PÖH'ler nereye giderek hangi görevi yapacak.

UÇAK EMNİYETİ SAĞLANACAK!

Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan görüşmelerde son dönemde sıklıkla artan uçak kaçırma, uçak kavgası, uçakta rehin alma durumlarının artması ile buralara güvenlik personellerinin alınması belirtilmekteydi. Güvenlik personelinin kim olması düşünülürken sonunda bu kişilerin Polis Özel Harekat PÖH olmasında karar kılındı.

Buna göre yeni yasa ile birlikte Polis Özel Harekat personelleri önemli noktalara yapılan uçuşlara katılacak ve sivil bir yolcu gibi uçağa binecek. Kimse o kişinin PÖH personeli olduğunu bilemeyecek ve uçakta olası durumlar için eğitilecek PÖH personeli ilk müdahaleleri yapacak. Görevlerin Mart ayı ile başlaması ve sadece önemli rotalar için bu görevin yerine getirilmesi bekleniyor.