Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tespit ettiği açık pozisyonlar için Polis Özel Harekat (PÖH) alımları gerçekleştirmektedir. Yakın zamanda PÖH alımının yapılacağı tahmin edilmekteydi ancak PÖH ilanı yayımlanmadı. Peki PÖH alımları ne zaman yapılacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde 13 bin kişilik polis alımı ilanı yayımlandı ve alımların 21. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM kapsamında yapılacağı belirtildi. Bu alımlar normal polislik için yapılıyor.

PÖH ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK

Polis Özel Harekat alımları POMEM kapsamında yapılmaktadır. Şu anda 20. dönem POMEM eğitimleri devam ediyor ve önümüzdeki aylarda sonuçların, yerleştirmelerin açıklanarak 21. dönem POMEM eğitimlerinin de başlaması bekleniyor. PÖH alımları yine POMEM kapsamında yapılırsa 22. dönem POMEM kapsamında yapılabilir.

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı POMEM eğitim kurumlarındaki doluluk oranları ciddi seviyelerde olduğu için Polis Özel Harekat alımları ancak önümüzdeki 3 - 4 ay içerisinde olabilir ya da 2018 yılına kalabilir. Tabi bunlar sadece tahmini yorumlardır. Yani Emniyet Genel Müdürlüğünün acil PÖH ihtiyacı varsa POMEM eğitim kurumları içni yer açılabilir ve PÖH alımları ilana çıkabilir. PÖH alımı ilanı yayımlandığında İşin Olsa aracılığı ile sizlere bilgi verilecektir.

13 BİN POLİS İLANINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ
TÜM İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim