Terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonların artmasından dolayı İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı çok sayıda güvenlik personeli alım ilanları yayımlamaya başladı. Şüphesiz ki en çok rağbet gören kadrolardan bir tanesi Özel Harekat Polisidir. POMEM 19. Dönem PÖH alımına yurt genelinde toplam 285 bin kişilik müracaat yapıldı.

Bu alımlar için yapılan fiziki yeterlilik sınavları sona erdi ve mülakatlar başladı. Peki yeni alımlar yapılacak mı? Ne zaman yapılacak

ARANAN ŞARTLAR NEDİR

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise mezunu olmak (mezuniyet seviyesi değişebilir)
Yaş şartı aranacak
KPSS şartı (AYM'de görüşüyor KPSS şartı tekrar aranabilir)
Fiziki kusuru bulunmamak
Sağlık problemi olmamak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar Polis Özel Harekat alımında aranmakta olup adayların bu şartlara uyum sağlıyor olması gerekmektedir.

YENİ ALIMLAR YAPILACAK MI

Terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonların hız kesmeden devam etmesinden dolayı yeni Polis Özel Harekat alımlarının da gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bayan adaylara kadro ayrılması konusunda da sürekli olarak adaylar talep etmekte olup alımlar yapılırsa bin kişilik bayanlara kadro ayrılması beklenmektedir. KPSS şartının gelmesi istenmese de AYM'de yapılan görüşmeler sonucunda KPSS şartı tekrar gelebilir. Alım ilanının yayımlanması ile sizlere bilgi vereceğiz.
Editör: TE Bilisim