İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz haftalarda lisans mezunu 10 bin Polis Özel Harekat alımı gerçekleştirdi. Lisans mezunu şartını indiren EGM en az lise mezunu adayların da başvuru yapabileceği belirtildi ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartının da olmayacağı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta yayımlanan duyuru ile Emniyet Genel Müdürlüğü en az lise mezunu 10 bin Polis Özel Harekat başvurularının 10 Ekim 2016 tarihinde başlayacağı belirtildi. Peki adayların en çok mağdur olduğu konu nedir?

Yaş ve Askerlik Şartı Açıklaması

Polis Özel Harekat Alımları için Emniyet Genel Müdürlüğü yeterli başvuruyu aldığını belirtmektedir. Ancak bazı adaylar yaş ve askerlik şartından memnun gibi durmuyor sosyal medyada ki açıklamalara göre yaş şartının 28'den 31 - 32'ye ve askerlik şartının ise tamamen kaldırılmasını istemektedir. Peki bu konuda açıklama var mı?

Bilindiğiniz gibi yine geçtiğimiz haftalarda bu konu mahkemeye taşındı fakat çıkan sonuç ile yaş ve askerlik şartının kaldırılmayacağı açıklandı. Polis Özel Harekat olmak isteyen adaylar 28 yaşından gün almamış olması gerekiyor ve askerliğini bitirdiği süre ile şu anki süre arasında 36 aylık zamanın geçmemesi gerekmektedir. Başvurular 10 Ekim 2016 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığınca yapılacak.