Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı, 19. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim görmek üzere 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapacağını duyurmuştu. Söz konusu alım ilanına toplam 300 bine yakın aday başvurdu. Sonuçlar ne zaman olacak? Fiziki yeterlilik sınavları ne zaman yapılacak cevapları aranırken açıklama geldi ve 19 Aralık 2016 tarihinde başvuru sonuçlarının açıklanacağı öğrenildi. Peki başvuru sırasında adaylar hangi belgeleri getirmelidir? Başvuru esnasında hangi evraklar gerekiyor?

Gerekli Evrak ve Belgeler

19 Aralık 2016 tarihinde Polis Özel Harekat alımı sonuçlarının açıklanması ile başvuru yapacak olan adayların nüfus cüzdanı aslını yanında taşıması gerekmektedir. Yine sınav giriş belgesi ve sınava katılım dilekçeleri de gerekmektedir. Ayrıca adayların sağlık durumlarını beyan etmesi ve fiziki yeterlilik sınavına uygun oldukları sağlık durumunun bunu elverdiğine dair sağlık raporu da alması gerekmektedir. Son bir yıl içerisinde çekilmiş olan biyometrik fotoğraflar ile sınav ücretini yatırdıklarına dair adayların banka dekontunu da çıkartması gerekiyor. Yaşları ile ilgili kimliklerinde sıkıntı olan adaylarında yaş düzeltme belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. 

Yakını şehit veya gazi olan adayların da bunu belgelemesi, eğitim durumlarını diploma ile kanıtlaması gerekiyor. Detaylı bilgiyi öğrenmek ve başvuru esnasında lazım olan tüm belgeler hakkında detay öğrenmek isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız.pdf
Editör: TE Bilisim