İçişleri Bakanlığına bağlı olan Eminyet Müdürlüklerinde ve bir çok polis merkezinde vatandaşları korumak ile görevli bir çok polis memuru bulunmaktadır. Vatandaşları korurken bir çok zorluklar ile karşı karşya gelmesinden dolayı polis memuru olarak çalışan binlerce personelin hem yılbaşı içerisinde hemde Temmuz ayında yani sene içersinden iki kere maaşlarına zam desteği sağlanmaktadır. Sağlanan zam oranları bu zamana kadar genellikle yüzde 3-5 arası ya da o ayki açıklanan enflasyon rakamlarına göre değişebilmektedir. 

Temmuz ayı içeriisnde yaşanan ekonomik döküntü çıkarılarak enflasyon rakamları belirlnerek oluşacak normal zam oranlarının da eklenmesiyle birlikte polis memurlarına Temmuz ayı zammı yüksek oranda sağlandı. Ortalama olarak sağlanan yüzde 3-5 lik zam oranı bu sene enflasyon verilerinin de yüksek çıkmasıyla birlikte yüzde 6'ya çıktığı açıklandı.

EN DÜŞÜK POLİS MAAŞI 4.823 TL 

Polis memurlarına sene içersinde sağlanan iki zamdan biri gerçekleşti. Eklenecek olan zam verileri o anki enflasyon verilerine göre belirlenirken bu yıl açıklanan veriler ile her sene olan yüzde 3-5 lik oran bu veriler ile birlikte yüzde 6'yı bularak en düşük polis memuru maaş turarını tam olarak 4.823 TL olduğu açıklandı. 

Polis memurlarıya birlikte kamu memerularına da sağlanan zam oranları ile birlitke en düşük memur zammı 3 bin 133 liraya kadar yükseldi.