Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinde Türkiye geneli yüz binlerce polis personeli görev yapmaktadır. Polisler sınıfına göre ve çalışmış olduğu ile göre değişiklik gösteren maaş almaktadır. Polis alımları şu anda Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde bulunan Polis Meslek Yüksek Okulu, Polis Meslek Eğitim Merkezi ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi aracılığı ile gerçekleştirilmekte olup polis olabilmek için adayların en az ortaöğretim mezunu olması gerekmektedir.

Ortaöğretim, önlisans mezunu adaylar polis memuru olabilirken lisans mezunu adaylar polis memuru ya da komiser olabilmektedir. Peki 2019 yılında göreve yeni başlayan polis maaşı ne kadar? 2019 yılında yapılan memur zammı ile birlikte mesleğe yeni giren ve kıdemli polislerin maaşları ne kadar oldu?

POLİS MAAŞLARI NE KADAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesindeki polisler şu anda en düşük 4 bin 729 TL maaş almaktadır. Bu tutar lise mezunu adaylar için geçerli olup önlisans ya da lisans mezunu olup göreve yeni başlayan polis memurları 4 bin 735 TL maaş almakta olup lise mezunu adaylar mesleğe 11,1 kademe ile başlarken önlisans ile lisans mezunları 9,1 kademe ile başlamaktadır. Adayın mezuniyet düzeyi yükseldikçe ve kademesi arttıkça aldığı maaşta yükselmektedir.

Editör: TE Bilisim