İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TGRT Haber'e katılarak sorulan sorulara tüm içtenliğiyle yanıt verdi. Soylu'ya siyasetten, teröre kadar pek çok soru soruldu. Ancak en çok dikkat çekenleri polis alımıyla alakalı sorular oldu. Soylu'ya polis alımında KPSS Önlisans baraj puanının düşürülüp düşürülmeyeceğiyle alakalı bir soru soruldu. Soruya verdiği yanıtı gerekçeleriyle birlikte açıkladı. İşte "KPSS Önlisans baraj puanı düşecek mi?" yanıtı…

Polis Alımında KPSS Önlisans 70 Puan Barajı Düşürülecek Mi?

GRT Haber muhabirleri programı seyredenlerden program öncesinde sormak istedikleri soruları aldılar ve bu soruların yanıtını öğrenmek için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordular. Sorulardan biri şu şekildeydi: "Polis alımında önlisansı tamamlayıp KPSS Önlisans'a giren adaylardan 70 puan barajı istiyor. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar en az 70 puan almak zorunda kalıyorlar. Bu barajın düşmesi mümkün müdür?"

KPSS Önlisans baraj puanı konusundaki yöneltilen soruyu Süleyman Soylu şu şekilde yanıtladı: "KPSS Önlisans üzerinden polis alımı yapılmıyordu. Biz bu dönem içerisinde önlisans alımlarını da getirdik. Çünkü; önlisans üzerinden polis almamak büyük bir haksızlıktı. Buraya 70 puan barajını getirdik. Ancak ben 70 puandan daha az alan daha kötü polis olur diyemem. Yine de çok fazla başvuru olduğu için bir eleme kriteri sunmamız gerekiyordu. Bu kriterlerden de 70 puan barajını tercih ettik. Bu 50'ye, 55'e de düşebilir. Ancak böyle bir durumda bizim eleme kriterlerimiz daha uzun süreçleri kapsayacak. Bakın, biz şuanda 4 ayda polis yetiştiriyoruz. Çünkü; polise ihtiyacımız var. Ancak ileride bunu da 6 ay ve sonrasında 8 aya çıkartmak istiyoruz. Amacımız nitelikli polis yetiştirmektir. Dolayısıyla ilerideki günlerde 60-65 dolaylarına düşmesi konusunda değerlendirebiliriz." dedi ve polis alımında KPSS puan barajı sorusuna da yanıt verdi.

Editör: TE Bilisim