Geçtiğimiz hafta duyurulan ilan ile Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademesi Başkanlığı 10 bin polis alımı kamuoyuna duyurulmuştu. Ancak polis alımında adaylardan beklenen ilgi alınamadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında polis alımına sadece 14 bin 500 adayın başvurduğunu belirterek başvurunun oldukça az olduğunu belirtmişti.

ŞARTLAR ESNETİLİYOR

İşinOlsa olarak bizlerde şartların esnetilmesi için konuyu sürekli olarak gündeme taşıdık ve polis alımı başvurularının nasıl artacağına ilişkin adaylardan gelen yorumlar ile haberler yapmıştık.

Polis alımı şartlarının esnetilip esnetilmeyeceği hakkında açıklama beklenirken Süleyman Soylı müjdeli haberi vererek şartların esnetileceğini duyurdu. Bundan sonra ki dönem polis alımlarında şartlar esnetilecek bu sayede ilana başvurı sayısı da ciddi oranda artırılmış olacak.

BU DÖNEM BAŞVURU YAPILACAK MI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şartların esnetileceğini duyurdu peki bu dönem başvurular yapılacak mı? Buna göre adaylar 20. Dönem alım ilanına müracaat edemeyecek ancak bundan sonra ki POMEM polis alınlarında şartlar esnetileceği için polis alımına başvuru yapamayan adaylarda başvuru yapacak.
Bilindiği üzere 20. Dönem POMEM polis alımı başvuruları 14 Nisan 2017 tarihi ile sona eriyor ve adaylar bu tarihten sonra başvuru yapamayacaktır.
Editör: TE Bilisim