Polis Akademisi Başkanlığından yeni bir açıklama geldi.

İçişleri Bakanlığına bağlı Çarşı ve Mahalle Bekçi mesleğine yeni katılacak adaylar ile ilgili meslek içi eğitim için adayların dikkat etmesi gereken hususlar ile ilgili açıklama yapıldı.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan eğitimler için tarih belli oldu. Eğitimler 28 Ocak ile 8 Mart tarihleri arasında yapılacak. Eğitimler için POMEM'de adaylar yatılı olarak devam edecek.

Eğitime katılacak adayların 28 Ocak tarihinde saat 18:00'a kadar planlanan eğitim merkezlerinde hazır bulunmaları gerekiyor. 

Adayların eğitime gelirken getirmesi gereken malzemeler belli oldu. 3 hafta boyunca kullanabilecekleri şekilde aşağıdaki belirtilen malzemeleri getirmeleri istenildi.

Ayrıca adayların yanlarında getirmesinin yasak olduğu ve emanete alınmayacağı belirtilen malzemelerde akıllı cep telefonu ses ve görüntü kaydetmeyen telefon şarj aleti hariç bilgisayar, tablet, fotoğraf makinesi, harici hard disk, power bank kamera ve benzeri elektronik cihazların getirilmesi yasak olacak. Diğer yasak malzemeler ise şöyle;

Eğitim görülecek yer ve diğer açıklamalar için tıklayın