İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer almakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık pozisyonları için polis öğrencisi alımları gerçekleştirmektedir. Polis alımlarında ilanlar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanarak kamuoyuna duyurulmakta olup başvurular da internet üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Polis Akademisi Başkanlığının kaç kişilik öğrenci alımı yapacağı merak ile beklenirken konu hakkında Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak tarafından çok önemli bir duyuru yapıldı ve 2018 yılında 36 bin polis alımı yapılacağı belirtildi. Peki polis alımına ilişkin detaylar nedir.

AKADEMİ BAŞKANI DUYURDU

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak 20. dönem POMEM mezuniyetine katılarak pek çok konuda açıklama yaptı ve 14 yıl içerisinde Polis Özel Harekat sınıfı dahil olmak üzere toplam 49 bin polis alımı gerçekleştirdiklerini 2018 yılı sonuna kadar 49 bin polis mezunu sayısının 85 bine çıkartmayı hedeflediklerini duyurdu.

36 BİN POLİS ALINACAK

Buna göre Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak tarafından yapılan açıklamada 2018 yılına kadar Emniyet Genel Müdürlüğünün 36 bin polis alımı yapacağı öğrenildi. Tabi sayı net değil çünkü Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak yaptığı açıklamasında sayının 49 binden 85 bine çıkartılmasının hedeflendiğini söyledi. EGM, İçişleri Bakanlığı ya da Polis Akademisi Başkanlığı tarafından polis alımına ilişkin yeni duyuruların ve ilanların kamuoyuna yayımlanması beklenmektedir.

Bildirim Almak İçin: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim