İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçlarına göre her sene yeni polis öğrencisi alımları gerçekleştirmektedir. İlgili alım ilanları EGM tarafından belirtilerek Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden kamuoyuna duyurulmakta ve ilanlara başvurular başlamaktadır.

Buna göre bu sene 10 bin 703 kişilik Polis Özel Harekat PÖH alımı yapılması bekleniyordu.Polis Özel Harekat PÖH alımı detaylarına ilişkin yeni haberlerin gelmesi beklenirken PÖH alımı bekleyen adaylara KHK duyurusu haberi geldi. PÖH alımına ilişkin yeni bir KHK yayımlandı peki detaylar nedir?

KPSS ŞARTI ARANACAK!

Yeni bir Kanun Hükmünde Kararname KHK yayımlandı. Yayımlanan KHK'ya göre Polis Özel Harekat PÖH alımlarından bundan sonra KPSS şartı aranacak. Bilindiği üzere 19. dönem POMEM 10 bin Polis Özel Harekat PÖH alımında KPSS şartı aranmamış ve yoğun başvuru gelmişti.

Ancak yeni yayımlanan KHK ile Polis Özel Harekat PÖH alımlarında aranmayan KPSS şartının kaldırıldığı ve yeniden KPSS şartının getirildiği belirtildi. İlerleyen dönemlerde bu şart değişiklik gösterir mi bilinmiyor ancak önümüzdeki PÖH alımlarında adaylardan KPSS şartı aranacaktır.