2019'da bilindiği üzere sadece kadınlara özel 500 kişilik polis özel harekat alımı gerçekleştirildi ve çok sayıda aday müracaatlarını gerçekleştirdi. Sadece kadınlara özel alım yapıldığı için erkek adaylar müracaat edemedi ve hem erkek adaylar hemde yeni üniversite mezunu kadın adaylar EGM'den gelecek olan yeni dönem polis özel hareket PÖH alımı ilanı için araştırmalara başladı. Peki yeni dönem PÖH alımında bir gelişme var mı?

Kasım Ayında Yayımlanabilir?

Emniyet Genel Müdürlüğü ya da İçişleri Bakanlığından henüz Polis Özel Harekat alımına yönelik bir bilgi paylaşılmadı ancak genel olarak Kasım ayı içerisinde duyuruların yapıldığı varsayılırsa bu sene de yine Kasım ayı içerisinde alım yapılabilir ancak bu tarihin Aralık ayına sarkma durumu da mevcuttur. Lisans KPSS 6 Eylül tarihinde yapıldı ve 22 Ekim tarihinde açıklanacak. Sonrasında önlisans mezunu adayları için KPSS yapılacak ve bu sınavında açıklandıktan sonra ilanın duyurulması ön görülmektedir.

KPSS Şartı Var Mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü polis alımlarında KPSS baraj puanını lisans ve ön lisanstan 60 olarak aramaktadır. Ancak Polis Özel Harekat için aralıklarla düzenlemeye gidilerek baraj puanı indirilebilmekte ya da KPSS şartı aranmayabilinmektedir. Buna göre yeni dönem Polis Özel Harekat PÖH alımı ilanında KPSS şartı aranacak mı yoksa aranmayacak mı bilinmemektedir. Kadın ve erkek PÖH alımında KPSS şartı aranırsa baraj puanı 2020 yılı KPSS puanı için 60 olarak belirleneceği büyük olasılıklıdır. Polis özel harekat alımı ilanlarından ilk haberdar olmak için hemen aşağıdaki linklerden sitemizi takip edebilirsiniz.

FACEBOOK GRUBUMUZ KURULMUŞTUR. SESİNİZİ DUYURMAK İÇİN BURADAN GRUBUMUZA KATILIN!

Editör: TE Bilisim