İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü her sene Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile on binlerce polis öğrencisi alımı gerçekleştirmektedir. 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM duyurusu Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yapıldı.

Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyuruya bakıldığında 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e 10 bin polis öğrencisi alımı yapılacağı belirtildi ancak alımların polis memuru sınıfında yapılacağı ve başvuruların en az ön lisans mezunu düzeyinde yapılacağı açıklandı.

PÖH ALIMI YAPILMAYACAK MI?

Emniyet Genel Müdürlüğü en son Polis Özel Harekat PÖH alımını 19. dönem POMEM'de gerçekleştirmiş ve o alımdan sonra yapılan 20. dönem ile 21. dönem POMEM polis memuru sınıfında yapıldı. 22. dönem POMEM alımlarının Polis Özel Harekat PÖH düzeyinde yapılması beklenirken yine böyle açıklama gelmedi.

Buna göre 22. dönem POMEM alımları da polis memuru sınıfında yapılacak. Peki Polis Özel Harekat PÖH alımı yapılmayacak mı? Buna göre şu an için PÖH alımına ilişkin bir duyuru yapılmadı. Yıl başında yapılan duyurularda PÖH sayısının artırılacağı duyurulmuş ve İşin Olsa ekibi olarak 10 bin 703 kişilik PÖH alımının da yapılacağını belirtmiştik. Umut ediyoruz ki en yakın sürede PÖH sınıfı içinde duyurular gelir.

Editör: TE Bilisim