Polis olmak isteyen adaylar POMEM alımlarının ne zaman yapılacağını sormaktalar. Bilindiği gibi 5 Eylül tarihi itibari ile PAEM kılavuzu açıklandı. 3 Bin Komiser Yardımcısı alımları için adaylar 6 Eylül tarihinden itibaren başvuru yapabilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü son olarak 2 Bin 500 polis memuru alımı için PMYO bünyesinde alım yaptı. TYT puan türünden en az 260 puan alan adayların başvuru yapabildiği PMYO alımlarında başvurular bayram nedeniyle 31 Ağustos tarihinde tamamlandı. Kazanan adaylar ise 2020 yılında mezun olacaklar.

PAEM başvurularının başlamasının ardından özellikle yeni bir POMEM duyurusunu bekleyen adaylar işin olsa ekibine duyurunun ne zaman yayımlanacağını sormaktalar. Bilindiği gibi POMEM alımlarında 22. dönem alımları halen devam etmekte. 1. dönem yedek listelerinin açıklanmasının ardından İşin olsa ekibi olarak 2. dönem yedek kayıtlarını adaylara an bean duyuracağız. Diğer yandan POMEM duyurusunun yayımlanması için 2018 KPSS sınav sonuçlarının açıklanması beklenmekteydi. Ön lisans mezunları 70, Lisans mezunları ise puan türünde en az 60 puan almaları ile POMEM alımlarına başvuru yapabilecekler. Yaş şartında ise 30 yaşından gün almamış olan adaylar başvuru yapabilecek.

POMEM VE PÖH İÇİN YAŞ YAŞ ŞARTI ESNETİLSİN!

Polis adayları POMEM alımlarında yaş şartı esnetilmesi taleplerinin gündeme getirilmesini istemekteler. Sosyal medya üzerinden etkinlik yaparak seslerini duyurmaya çalışan polis adaylarının yaş şartı esnetilsin taleplerini yinelemek istiyoruz.

EYLÜL AYI İÇERİSİNDE POMEM DUYURUSU BEKLİYORUZ!

Daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamlarda 10 Bin polis alımı yapılacağını belirtmişti. Bu alımlar için ise Eylül ayını işaret etmişti POMEM alımları ile ilgili yeni bir gelişme olduğunda işin olsa ekibi olarak anında bilgi vereceğiz. Bunun için işin olsa sosyal medyadan takip etmeye devam ediniz.

İşin Olsa Android Uygulaması için Buraya Tıklayınız.  İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim