İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü her sene lise, ön lisans ve lisans olmak üzere üç sınıftan da polis alımı gerçekleştirmektedir. Polis alımları Polis Melek Yüksek Okulu PMYO, Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM ver Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM ile yapılmaktadır En yoğun rağbetin gösterildiği sınıflardan bir tanesi PMYO'dur. PMYO girebilmek için adayların YKS TYT girmesi ve baraj puanını alması gerekmektedir. Peki 2020 yılı için YKS baraj puanı kaç olacak? EGM adayların TYT'den ham kaç puan alması gerektiğini duyurdu mu?

250 -270 Arasında Puan Gerekiyor

Emniyet Genel Müdürlüğü 2020 yılı için PMYO girişte YKS TYT için adayların ham kaç puan alması gerektiğini duyurmadı çünkü her sene değişiklik göstgermektedir. Adayların en az 250 ile 270 aralığında bir puan alması gerekiyor fakat bu puanlar değişebilir peki neye göre değişiyor? ÖSYM tarafından adayların sıralamaları açıklandıktan sonra PMYO için baraj puanı duyuruluyor eğer sınav kolay ve herkes yüksek aldıysa 270 ile fakat sınav zor adaylar düşük puan aldıysa 250 puan'dan işlem yapılmaktadır. Fakat bahsettiğimiz gibi 250 - 270 baraj puanı sınavın yine kolaylığına ve zorluğuna göre değişiklik gösterir.

Kaç Polis Alınır?

PMYO ile her sene 2 bin 500 kişilik polis alımı gerçekleştirilmekte oluıp 2020 yılında da PMYO için 2500 kişilik polis alımı yapılması tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim