İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü açık ihtiyaçlarına göre çok sayıda polis alımı gerçekleştirmeye devam ederken geçtiğimiz günlerde 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM 10 bin polis alımı ilanı kamuoyuna duyuruldu ve en az ön lisans mezunu adaylarının başvuru yapabildiği bu ilana müracaatlar başladı.

Buna göre yurt geneli yüz binlerce lise mezunu aday Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO polis alımının ne zaman yapılacağını merak etmektedir. Peki PMYO polis alımları ne zaman yapılacak net bir tarih duyuruldu mu? İşin Olsa ekibi olarak olası lise mezunu polis alımı tarihlerini sizlere açıklıyoruz.

TAHMİNİ LİSE MEZUNU POLİS ALIMI NE ZAMAN?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı bilindiği üzere lise mezunu Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO polis alımlarını üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile yapmaktadır. Bu sene erken alım olacak mı diye beklendi fakat her hangi bir ilan yayımlanmadığı için tahmini olarak en erken alımların Haziran ya da Temmuz ayında yapılması bekleniyor.

Buna göre lise mezunu adayların polis olabilmek için mutlaka Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye girmesi gerekmekte olup bu sınavdan elde edecekleri puanlar ile PMYO başvurularını yapabilecektir. Eğer bu sene alım olursa çok fazla atama beklenmemekte olup ortalama bin - 2 bin kişi ancak alım yapılabilir.

10 BİN POLİS ALIMI İLANI BURADA

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER - İzin almadan kullanılamaz. Aksi halde yasal işlem başlatılacaktır.