Geçtiğimiz hafta Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile lise mezunu toplam 2 bin 500 kişilik polis alımı yapılacağı duyurulmuştu. Buna göre alımlar Polis Meslek Yüksek Okulu kapsamında yapılmakta olan 2 bin 250 erkek polis alımı ve 250 kadın polis alımı gerçekleştirilmektedir.

Polis Meslek Yüksek Okulu kapsamında toplam 2 bin 500 kişilik polis alımı yapılırken adaylarda YGS şartı aranmakta olup yine adayın lise mezunu olması ya da lise son sınıf öğrencisi olması gerektiği belirtilmektedir. Peki YGS şartı ile mezuniyet şartı kaldırılacak mı?

ADAY TALEPLERİ

Mezuniyet Şartı Kaldırılsın İsteniyor

Özellikle sosyal medya aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışan önlisans mezunu adaylar PMYO 2 bin 500 polis alımına başvuru yapamadıklarını ve lise mezunu şartının kaldırılarak kendilerinin de bu alım ilanına müracaat edebilmelrine olanak sağlanmasını istemektedir.

YGS Şartı Kaldırılsın Talebi

Mezuniyet şartından hariç olmak üzere binlerce aday yine Yükseköğretime Geçiş Sınavı şartının da kaldırılmasını istiyor. Buna göre normal adaylar için YGS'den 260 ham puan ve şehit ya da gazi yakınları için ise YGS'den 150 ham puan almış şartı aranmaktadır.
Binlerce mezuniyet şartı ve YGS şartından dolayı PMYO 2 bin 500 kişilik polis alımına müracaat edemediğini belirtmekte ve PMYO 2 bin 500 polis alımı ilanına müracaat edebilmek için bu şartların kaldırılmasını talep ediyor. Şu anda polis alımında aranmakta olan YGS ve mezuniyet şartının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda bir bilgi verilmedi ancak adaylar seslerini duyurmaya çalışarak şaartların kaldırılmasını istiyor.

POLİS ALIMI İLANI İÇİN TIKLAYINIZ
Polis Maaşları Ne Kadar Oldu 2017!
Editör: TE Bilisim