İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçlarına yönelik polis alımları yapmaya devam ederken ön lisans ve lisans mezunu adaylardan polis alımları gerçekleştirdiği gibi yine aynı zamanda lise mezunu yani ortaöğretim mezunu adaylardan da polis alımları gerçekleştirilmektedir. Lise mezunu polis alımları Polis Meslek Yüksekokulu PMYO kapsamında yapılmakta olup her sene ortalama 2 bin 500 civarı alım gerçekleştirilmektedir. Bu sene 2020 yılında da PMYO kapsamında 2 bin 500 kişilik polis memuru alımı yapılacak olup bu ilana başvuru yapacak olan adaylar için başvurular nasıl yapılıyor? Süreç nasıl işleyecek?

TYT ile ALIM YAPILIYOR

Polis Meslek Yüksekokulu PMYO alımları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra yapılmaktadır. Artık üniversite sınavları yaz aylarında yapıldığından dolayı PMYO alımları da yaz aylarında yapılmaktadır. Adayların PMYO'a giriş yapabilmesi için öncelikle Temel Yeterlilik Testi TYT'ye giriş yapması ve Polis Meslek Yüksekokulu PMYO tarafından belirlenen taban puanı alması gerekmektedir. Genel olarak taban puan 250 ile 270 arasında olmakta olup adayların okul puanı hariç bu puanı alması gerekmektedir.

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra Polis Meslek Yüksek Okulu için Polis Akademisi Başkanlığı ilan yayımlamakta olup adaylar bu ilana müracaat etmektedir. Müracaatlar yine Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılmakta olup PMYO'a giriş yapabilmesi için adayların Yükseköğretim Kurumları Sınavı (üniversite sınavı) girmesi ve taban puanı almış olması gerekmektedir. TYT puanı olmayan ya da taban puanı alamayan adaylar başvuru yapamaz.