Polis Meslek Yüksekokulu her sene öğrenci alımı yapmaya devam ediyor. Genel olarak birkaç bin alım yapan PMYO bu sene daha fazla alım yapacak. Bunun temel nedeni olarak darbe girişiminde tutuklanan polis sayısı gösterilmektedir. Aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde görevler daha sıkılaştığı için polislerin sayısının yetmediği belirtilmektedir. Yeni gelecek adaylar ve Jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlanması ile polis sayısında ki eksikliğin giderilmesi hedeflenmektedir. Polis Meslek Yüksekokulu asil listede kayıt olana fakat başvurusunu yapmayan ya da eğitimini bırakan adayların yerine yedek aday yerleştirme sonuçları açıklanmaktadır. Yapılan açıklama ile Polis Meslek Yüksekokulları 1. yedek aday yerleştirme sonuçlarının açıklandığı bildirildi.

Toplam Kaç Yedek Alımı Yapılacak

Polis Meslek Yüksekokulları 1. yedek aday yerleştirme sonuçlarının açıklandı. Peki toplam kaç yedek aday alımı yapılacak? Yayınlanan bildiriye göre toplam 287 yedek polis alımı yapılacak. Alınacak olan bu polislerin 255'i kadın ve 32'sinin erkek olduğu bildirildi.

Açıklanmış olan 1. yedek aday yerleştirme sonucunu öğrenmek için adayların aşağı da belirtilen linki takip etmeleri gerekmektedir. TC Kimlik numarası ve doğum tarihini eksiksiz ve doğru olarak giren adaylar yedek yerleştirme sonuçlarını sorgulayabilirler. Bu yedeklerinde başvuru yapmaması veya PMYO'da boşluk olması durumunda 2. yedek aday yerleştirme sonuçları da yayınlanabilir.

http://sonuclar3.pa.edu.tr/