PKK'nın Hakkari Yüksekova ilçesinde bulunan ve mayın taraması yapmakta olan Askerlere yönelik yaptığı saldırı sonucunda 3 asker şehit oldu 6 asker ise yaralandı.

 

Terör örgütü PKK, kalleş saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca bölgesinde mayın taraması yapan güvenlik güçlerine saat 16.40'ta PKK'lı teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada Jandarma Üstçavuş Durmuş Taştiken (27), Uzman Çavuş Yasin Gencer (23) ve ismi öğrenilemeyen bir asker şehit oldu, biri ağır 6 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle hastaneye kaldırılırken bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi. Diyarbakır'dan kalkan F-16'lar da bölgeyi bombaladı. 

 

ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Yüksekova'da 3 askerin şehit olması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'i telefonla arayarak bilgi aldı. Özel'e olaydan duyduğu derin üzüntüyü ifade eden Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı diledi. Yurdun diğer illerinde dün yaşanan terör olayları ise şöyle: Diyarbakır'ın Bağlar ve Sur ilçelerinde hendek kazan YDG-H'lilere polis müdahale etti. Çıkan çatışmada, YDGH'li olduğu belirtilen Şaban Çelik (29) ağır yaralandı. Olayların ortasında kaldığı öne sürülen Fahrettin Budak (40) göğsüne isabet eden mermiyle yaşamını yitirdi. Lice ilçesinde ise korucuların bulunduğu minibüs silahlı saldırıya uğradı. Can kaybı yaşanmadı. Yine Lice'de teröristler durdurdukları iki ayrı yolcu otobüsünde bir er ve bir uzman çavuşu kaçırdı. Silvan'da hendek kazan YDG-H'liler polisle çatıştı. Yoldan geçen Mahfuz Mancici ile 2 polis yaralandı. Bingöl'de demiryoluna döşenen bombanın patlatılması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Veli Ateş'in kanı yerde kalmadı. Olaydan sonra başlatılan operasyonda 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Bingöl'ün Alıncık köyü kırsalında ise operasyon düzenleyen Özel Harekat polislerine PKK'lılar ateş açtı. 2 polis hafif yaralandı. Teröristler Tunceli Pülümür'de Jandarma Komando Asayiş Bölük Komutanlığı önüne bıraktıkları bomba yüklü minibüsü havaya uçurdu. 1 asker ile 1'i kadın 4 sivil yaralandı. Hakkâri Şemdinli'de önceki gece yol kesen PKK'lılar camiden çıkan imam Bedrettin Fırat'ın aracını durdurmak istedi. Durmayan Fırat, PKK'lıların açtığı ateşte ağır yaralandı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde Garnizon Komutanlığı'na bir grup ses bombası attı. Nöbet tutan 1 asker yaralandı. Mardin Nusaybin'de, polis ile hendek kazan grup arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında daha önce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu devrilen kepçe içindeki 2 polis yaralandı. Van Gevaş'taki Abalı Kayak Merkezi PKK'lılarca kundaklandı. Öte yandan Tendürek Dağı 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Gaziantep'in Islahiye ilçesinde de zırhlı askeri aracın geçişi sırasında yola yerleştirilen bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. 

Sabah